Woon je in een ouder huis met oude stroomkabels? Dan kan het slim zijn om de elektra eens goed aan te pakken. Door de jaren heen slijten kabels, en als de isolatie steeds verder verdwijnt, komt de binnenkant van de draden bloot te liggen. Dat vergroot de kans dat kabels elkaar raken, wat weer kan leiden tot kortsluiting of zelfs brand. Met verouderde bedrading valt de stroom in huis sneller uit, en kortsluitingen zijn vaak een stuk lastiger zelf te fixen.
Niet iedereen zit te wachten op een renovatie, maar soms ontkom je er echt niet aan. In een nieuwbouwhuis hoef je hier gelukkig niet over na te denken, maar in een ouder huis kan het heel verstandig zijn om een ervaren installateur in te schakelen voor de klus. Een goede voorbereiding maakt dit soort werk een stuk makkelijker. Dus ben je van plan om je elektra te vernieuwen of opnieuw aan te leggen? Time for Solar geeft je graag handige info en tips!
Wil je nieuwe elektra aanleggen of de bestaande elektra in huis laten opknappen? Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. Een belangrijk deel van de renovatie is de meterkast, het hart van alle elektra in huis. Veel oudere huizen hebben nog een verouderde stoppenkast die vaak wel aan vervanging toe is. Het renoveren van zo’n kast is geen simpel klusje en kan gevaarlijk zijn, denk aan stroomschokjes of zelfs brand. Daarom is het slim om de installatie en het aansluiten van de elektra door een ervaren elektricien te laten doen.
Na verloop van tijd kan je meterkast slijtage vertonen, wat stroomstoringen kan veroorzaken. Alleen een stop vervangen lost het probleem dan vaak niet meer op. Onze elektriciens kunnen je meterkast renoveren, nieuwe groepen toevoegen of oude vervangen. Zo verklein je de kans op stroomstoringen en kortsluiting aanzienlijk.
Als je je elektriciteitsvoorziening helemaal wilt opfrissen, moet je denken aan het vervangen van de elektriciteitskast, het aanleggen van nieuwe bedrading en het plaatsen van schakelaars en stopcontacten. Voor een gemiddeld huis in Nederland kunnen de kosten hiervoor al snel tussen de €5.000 en €10.000 uitkomen. Dit hangt echter af van verschillende factoren. Wil je een specifieke offerte? Neem gerust contact met ons op!
Het upgraden van de elektra in je huis hoeft niet veel tijd en rommel te kosten. Je kunt zelf bepalen hoe uitgebreid je het aanpakt, maar er zijn altijd een paar dingen die je moet regelen: de zekeringkast, het vervangen van draden en leidingen, en het plaatsen van nieuwe stopcontacten.
Wat kost het om het hele elektriciteitswerk te laten uitvoeren? Als je een beetje handig bent, kun je zelf een deel van het werk doen om de kosten te verlagen. Misschien kun je al stopcontacten en schakelaars vervangen, leidingen blootleggen en zelfs wat werk aan de zekeringkast verrichten. Voor de rest kun je dan een professional inschakelen, waardoor je bespaart op de arbeidskosten. Houd er echter rekening mee dat een verzekering soms geen schade vergoedt als het gaat om installaties die niet professioneel zijn aangelegd.
Over het algemeen gaat bekabeling 30 tot 50 jaar mee, maar verschillende factoren kunnen die levensduur flink verkorten. Denk bijvoorbeeld aan blootstelling aan UV-licht en extreme temperaturen. Kabels die op het dak liggen, zijn extra kwetsbaar voor deze omstandigheden en kunnen daardoor maar 10 tot 20 jaar meegaan. Wil je meer weten over toekomstbestendige elektra? Neem gerust contact met ons op met al je vragen!
Wij werken altijd vanuit de wensen van de klant. We nemen de tijd om samen met jou goed uit te zoeken wat de meterkast oplossing is voor jouw huis.