1. Home
  2. Over ons
  3. Zonnepanelen
  4. Omvormers
  5. Onderconstructie
  6. Service
  7. Contact
30 augustus 2023
6 min. lezen

Vanaf 2023 geen btw meer op zonnepanelen

Time for Solar kijkt vol verwachting uit naar het toenemende aantal mensen dat de stap naar duurzame energie overweegt. Ben jij er klaar voor om deel te nemen aan de groene revolutie?

Dwayne Boumann
Zonne-expert / IT-specialist, Time for Solar HQ

In een veranderend landschap van duurzame energie in Nederland is het essentieel om op de hoogte te blijven van wijzigingen en ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op je zonne-energieplannen. Een belangrijke ontwikkeling die vanaf 2023 van kracht wordt, is het vervallen van de BTW-regeling voor zonnepanelen.

Wat hield de BTW-regeling In?

Sinds enige tijd konden particulieren die zonnepanelen installeerden profiteren van een interessante BTW-regeling. Dit hield in dat zij de BTW die ze betaalden voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen konden terugvragen bij de Belastingdienst. Dit zorgde ervoor dat de initiële kosten voor zonnepanelen aanzienlijk werden verminderd en de terugverdientijd verkort werd.

Waarom wordt de BTW-regeling vervangen?

De Nederlandse overheid heeft besloten om de BTW-regeling voor zonnepanelen te laten vervallen vanaf 2023. Deze beslissing is genomen vanwege de toenemende populariteit en volwassenheid van zonne-energie in het land. Het doel is om de administratieve lasten voor zowel de Belastingdienst als particulieren te verminderen.

Wat betekent dit voor jou?

Voor degenen die nog steeds overwegen om zonnepanelen aan te schaffen, betekent dit dat de mogelijkheid om de BTW terug te vragen na 2022 niet langer beschikbaar zal zijn. Dit kan van invloed zijn op de financiële berekeningen en de terugverdientijd van je zonne-energiesysteem.

Desondanks blijven zonnepanelen een aantrekkelijke investering voor huishoudens en bedrijven. De energiebesparingen en de bijdrage aan een duurzame toekomst blijven onveranderd voordelig.

Wat nu?

Als je van plan bent om zonnepanelen te installeren en nog wilt profiteren van de BTW-regeling, is het verstandig om tijdig actie te ondernemen. Neem contact op met je zonne-energiespecialist en de Belastingdienst om te bepalen wat de specifieke stappen en deadlines zijn om nog gebruik te kunnen maken van deze regeling vóór deze vervalt.

Hoewel de BTW-regeling mag vervallen, blijft de positieve impact van zonne-energie op je energiekosten en het milieu onveranderd. Wees goed geïnformeerd en bereid je voor op deze verandering in de duurzame energielandschap van Nederland.

Bij Time for Solar staan we klaar om je te adviseren over alle aspecten van zonne-energie, inclusief de laatste wijzigingen en regelgeving. Neem vandaag nog contact met ons op om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van de beste keuzes voor jouw duurzame energietoekomst.

Deel dit artikel: